Moas oplanerade (mamma)blogg

På Ikea

Idag blev det en liten kvällstur till Ikea för hela lilla familjen. Det var knappt något folk så det var riktigt skönt att vara där. Och Joar hade dessutom svin-kul.  Eftersom det inte var så mycket folk så fick han springa fritt nästan hela besöket och han hade så himla kul. Riktigt värmde i hjärtat att se, och jag blev lite nostalgisk då jag mindes hur kul jag själv tyckte Ikea var som liten. Han var nog överallt och upp i sofforna och iväg. Sprang helt oblygt fram till folk och knöt upp deras skosnören…haha! Pinsammast var nog jag som sa ”Sorry” istället för ”ursäkta”.
Han valde ut en mjuk boll som han gick och sparka på(som han också fick) och tillslut satte vi han i kundvagnen så vi kunde få några minuter i normal takt. Då märkte vi hur han hade kört slut på sig själv, vår lille pluttas. Han var så nära på att somna. Som tur var hade vi nästintill bara mjuka grejer så vi fick bulla upp omkring han för säkerhetsskull. Vi klarade oss dock utan en liten sovpaus, men det var på håret.

Huvudsyftet för att åka dit var att kolla in sofforna och köpa täcke,kudde,lakan och madrasskydd till Joars säng. Och jag kunde äntligen visa F på ett visuellt sätt hur jag hade tänkt mig i vardagsrummet, och han tyckte det lät bra. Halleluja! Vi höll oss faktiskt någorlunda till det vi tänkt. Förutom nämna ovan fick även en molnkudde, Joars boll,Salladsbestick och lite förvaringslådor åka med.

Moas fenomenala plan inför fix i vardagsrum:

TV-HÖRNAN-Soffan kommer bli en mörkgrå tresittssoffa av modell stocksund, antagligen med tillhörande fotpall och möjligtvis fotölj. Som tv-bänk kommer vi istället köra på Ikea bestå som är mer som en skänk, om vi sen vägghänger tvn över den eller låter den stå på vet jag inte än. Beståsystemet tänkte vi köpa på blocket då du kan få det i princip i nyskick för några få hundralappar. Som matta vid tv-hörnan kommer vi köra på ko-hud 🙂

MATHÖRNAN kommer vi ställa där Joars leksaker nu står. De ska byta plats, men vi behöver göra en rotation i typ halva vardagsrummet så det blir först då. Då ska vi även lämna in vår fina vita matta på kemtvätt innan den åker in i vårt sovrum och sätta in en mer passande matta under matbordet och resterande golvyta där en 15 månaders vistas 😉 Jag tror även vi kommer behöva någon form av belysning.

Vi behöver även lampa i taket och jag tror att vi även kommer få lite tom yta över som kommer få tjäna som läshörna.
Vi skulle även behöva måla om lite på väggarna då det blivit lite fula märken från den tiden Fredriks skrivbord stod här inne. Han råkade dessutom spilla ut en stor kopp te när här var nymålat så just den hörnan hade kunnat behövas piggas upp. Alternativt tapetserar vi där istället och gömmer fläckarna på så vis.
Sen det vanliga som medföljer, lite fina inredningsdekorationer.

Sen är det bara vårt sovrum. Vi har köpt tapeter som ska upp och jag har kollat ut en taklampa. Sen vill jag ha in ytterligare belysning, snygga hängkrokar på väggen, gardiner, tavelkonst och lite pynt. Ny kontorsstol och göra kontorsdelen snygg och städad och även en sänggavel. Det finns säkert en del till som skulle behövas men detta är i princip vad vi har att göra med. Plus balkongen. Den skulle vi ta tag i förra sommaren men eftersom att den var som det var beslutade vi att vi fixar den denna sommaren istället. Där ska vi lägga ny trall och fixa med lite blomsterprakt, belysning och jag vill ha en matta. Som tur var så har vi redan helt ok utemöbler så det slipper vi åtminstone tänka på.

Ja, det är väl bara att sätta igång…

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mamma Malin

  Ho ho! Vart håller ni hus? 🙂

  SV: Ja, det är inte lätt det där med namn alltså. Om jag hade fått välja helt och hållet hade det absolut blivit ett amerikanskinspirerat namn men mitt förslag mottogs inte särskilt bra av mannen så det vi nu har bestämt är betydligt mer svenskt 😉

 2. Mamma Malin

  Oj, här såg det annorlunda ut 🙂

  SV: Nja, alla verkar tro att det blir en pojke till så jag har väl börjat tro det också. Vi får se nästa vecka hoppas jag! 🙂

 3. Mamma Malin

  SV: Åh, men vad skönt att han också fick förstavalet! Charlie börjar den 8 augusti är det tänkt. Vi har dock inte pratat med förskolan ännu så vi får väl se men någonstans där. När börjar Joar?

 4. Mamma Malin

  Åå, vad kul. Jag vill också fixa o hålla på! Framför allt vill jag bli helt färdig med Charlies rum och ta itu med bebisens rum. Jag har inte en susning av vart vi ska göra av alla saker som vi förvarar där inne, samt hur det ska se ut men det ger väl sig antar jag.

  SV: Haha, jaså? Vad roligt ändå! Tack så mycket 🙂 Det ska bli jätteroligt verkligen!

 5. Mizca

  Svar: Tack så mycket!! Jag brukade inte hitta kläder till mig förut, men av nån anledning så finner jag mer numera, riktigt skoj!

  Jo, men visst är det så .. med tanke på att socker finns i det mesta, inte bara godis liksom… Det är svårt att sluta med.

stats